Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΑΠ¨ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ

Θεσσαλονίκη 4-1-2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η πρώτη προπόνηση του κυανόλευκου τμήματος είναι αφιερωμένη στον Ήρωα Γεώργιο Ιβάνωφ.
Σαν σήμερα τα υπάνθρωπα ναζιστικά καθάρματα τον εκτέλεσαν αλυσοδεμένο τραυματισμένο στην Καισαριανή .
Τον Ήρωα τον πρόδωσε για 2.000.000 κατοχικές δραχμές το υπάνθρωπο σκουπίδι όπως κάθε προδότης και ναζί το κάθαρμα με το όνομα Παντελής Λαμπριανόπουλος.


Αυτά είναι μερικά από τα καταγεγραμμένα Σαμποτάζ:
Την άνοιξη του 1942 είχε φροντίσει στα πλαίσια της επόμενης αποστολής του να πιάσει δουλειά στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με το ψευδώνυμο Κυριάκος Παρίσσης. 
Στις 14 Μαρτίου 1942, ημέρα υπογραφής του κατοχικού δανείου μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, ανατίναξε το γερμανικό υποβρύχιο U-133 λίγο έξω από την Σαλαμίνα.Με μαγνητική νάρκη.
 Τον Μάιο του 1942 βύθισε μέσα στο λιμάνι του Πειραιά το ισπανικό ατμόπλοιο «San Isidore» που έκανε λαθρεμπόριο για λογαριασμό των Γερμανών, το οποίο στη συνέχεια επισκευάστηκε. Στις 3 Αυγούστου του 1942 τοποθέτησε μαγνητική νάρκη στο υποβρύχιο U-372 προκαλώντας ζημιές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταδυθεί. Έτσι βυθίστηκε εύκολα από τους Συμμάχους.
 Ανάμεσα στα πολλά σαμποτάζ που οργάνωσε σε συνεργασία με αντιστασιακές οργανώσεις, το πιο σημαντικό ήταν στο εργοστάσιο Μαλτσινιώτη, όπου επισκευάζονταν οι κινητήρες των αεροπλάνων της Λουφτβάφε. Η δολιοφθορά προκάλεσε την πτώση 400-450 αεροσκαφών στην Β. Αφρική, σύμφωνα με γερμανικές εκτιμήσεις, εξαιτίας της οποίας οι δυνάμεις του Άξονα υποχώρησαν 2300 χιλιόμετρα δυτικά μέσα σε διάστημα 6 μηνών. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σαμποτάζ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Συνεχίζουμε τον Αγώνα του μέσα από τις Αθλητικές και Κοινωνικές Δράσεις μας
Αθάνατος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου