Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ ΣΎΝΔΕΣΜΟ ΒΕΤΕΡΆΝΩΝ JUDO

Θεσσαλονίκη 4-3-2015
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως συντακτική ομάδα γιατί ο Τεχνικός σύμβουλος  του κυανόλευκου τμήματος judo είναι και τυπικά μέλος της οικογένειας  του συνδέσμου που μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με χουντικού τύπου διατάγματα, εκλέγει το Δ.Σ και τον πρόεδρο  του. 
Η σταθερή θέση της ομάδας μας είναι καμιά συμμετοχή στον χουντικό σύνδεσμο της 
Ε.Ο ΤΖΟΥΝΤΟ , καμία αναγνώριση στον φασίστα Μαρτάκη ,με τα (επτά πνευματικά του νταν)
Τον καλούμε να ενωθεί με την απόλυτη πραγματικότητα του 
για την συντακτική Δημητριάδης Κώστας
μέλος της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ
Υ Γ Ο τίτλος και το σχόλιο και η φωτογραφία του φασίστα εκφράζει τις προσωπικές μου απόψεις  


   
Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του συνδέσμου στον ιστότοπό μας

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΖΟΥΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤΟ

                                                                                                                                             Αθήνα,3/3/2015
Αγαπητοί μας φίλοι. Ο Σύνδεσμός μας, από την αρχή της δημιουργίας του, ετόνισε προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν δημιουργήθηκε για λόγους αντιπαλότητας προς την Ομοσπονδία, αλλά για λόγους λειτουργίας ως ιδιαίτερης οντότητας μέσα στον χώρο του Τζούντο, όπως πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται για κάθε άθλημα και σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα αν ταυτοχρόνως οι κατά τόπους εθνικές Ομοσπονδίες, διατηρούν Επιτροπές που ασχολούνται με θέματα Βετεράνων. Οι αντιπαλότητες άλλωστε, όπου υπάρχουν, εννοούνται μεταξύ ατόμων και όχι μεταξύ φορέων. Συνεπώς οι σχέσεις μεταξύ φορέων είναι ανεξάρτητες από την γνώμη και τα αισθήματα που μπορεί να τρέφει κανείς για τις πράξεις κάποιας συγκεκριμένης σημερινής, χθεσινής ή αυριανής Διοίκησης.
  Τιμώντας την Ομοσπονδία ως φορέα, υπό την αιγίδα του οποίου όλοι λάβαμε μέρος σε αγώνες και διαμορφώσαμε την ιστορία μας, και μάλιστα μερικοί από εμάς συντελέσαμε στην δημιουργία και της δικής της ιστορίας,  αφού είμασταν μέλη σωματείων που την ίδρυσαν, εκδώσαμε το ιστορικό υπ’ αριθμόν 1 έγγραφό μας προς αυτήν, εξηγώντας την παραπάνω θέση μας και παραθέτοντας και σχετικά Άρθρα του Καταστατικού μας προς διαπίστωση εκ του σύνεγγυς, ιδίοις όμμασιν, του σκοπού μας και τα μέσα επίτευξης του σκοπού μας, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι για κάτι τέτοιο. Επίσης, αποστέλλουμε προσκλήσεις προς την Ομοσπονδία για όλες τις εκδηλώσεις μας.
 Αντί αυτού, η Ομοσπονδία όχι μόνο κατά ιταμή συμπεριφορά δεν μας στέλνει ούτε μία ευχαριστήρια απαντητική επιστολή, αλλά πρόσφατα φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της προσωπικές ανακοινώσεις του κ. Δημήτρη Μαρτάκη, δια των οποίων ο τελευταίος καλεί σε συγκεντρώσεις τους Βετεράνους, εν όψει του σχετικού Πρωταθλήματος που για πρώτη φορά εξήγγειλε η Ομοσπονδία ότι θα κάνει (ενέργεια στην οποία προφανώς εξαναγκάστηκε, αφού προηγουμένως είχε ιδρυθεί ο Σύνδεσμόμας μας), υπογράφοντας ως «Πρόεδρος των Βετεράνων Ελλάδος».
  Τον τίτλο αυτό κανείς δεν του τον έδοσε, η δε Ομοσπονδία, η οποία ουδέποτε προέβη σε σχετική ανακοίνωση, φέρεται να τον «ανέχεται» και σιωπηρώς να τον «υιοθετεί», αφού τον φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της.
     Εξηγήθηκε στην Ομοσπονδία δι’ ανακοινώσεως του Γ. Γραμματέως μας πριν λίγες μέρες, ότι ένας τέτοιος τίτλος είναι ανύπαρκτος και κενός περιεχομένου και ότι αν ήθελε η Ομοσπονδία, θα έπρεπε να είχε ιδρύσει μία Επιτροπή Βετεράνων στους κόλπους της και να τον είχε διορίσει Πρόεδρό της, πράγμα που λογικά θα έπρεπε να συνοδεύεται και από τις κατάλληλες ανακοινώσεις. Και πάλι τότε ο κ. Μαρτάκης θα έπρεπε να λέγεται Πρόεδρος της Επιτροπής Βετεράνων της Ομοσπονδίας και αυτό είναι όλο! Κανένας «Πανελλήνιος» χαρακτήρας ή εμβέλεια, παρά μόνο εντός του χώρου της Ομοσπονδίας. Στην ίδια ανακοίνωση, εξηγήθηκε επίσης ότι τα μέλη μας είναι όχι μόνο ελεύθερα, αλλά παροτρύνονται  να μετάσχουν σε αγωνιστικές διοργανώσεις, οποιοσδήποτε και αν είναι ο διοργανωτής στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, περιλαμβανομένης επομένως και της Ομοσπονδίας. Τούτο, αρκεί η Διοίκηση της Ομοσπονδίας να σέβεται τους θεσμούς και να μην επιτρέπει μικρότητες, όπως η παραπάνω, που θίγουν τον θεσμό του Βετεράνου και την νοημοσύνη του καθενός.
  Σημειώστε ότι ο θεσμός του Βετεράνου, θίγεται όχι μόνο με τον αυθαίρετο τρόπο που ο κ. Μαρτάκης απένειμε τίτλο στον εαυτό του, που σιωπηρώς «υιοθετεί» η Ομοσπονδία, αλλά και με την κατ’ ακολουθία επίσης σιωπηρώς και εκ του πλαγίου υποβαλλόμενη θεώρηση αυτού, ως ανθρώπου δήθεν υψηλής θέσης στην ιεραρχία του Τζούντο. Ο κ. Μαρτάκης, είναι ασφαλώς Βετεράνος του Τζούντο, αλλά η θέση που πρέπει να πάρει σε μία μελλοντική επετηρίδα Βετεράνων (γιατί τώρα δεν υπάρχει), είναι θέμα που πρέπει να κριθεί από ανθρώπους του Τζούντο που έχουν πολλά χρόνια και υψηλούς βαθμούς στο άθλημα, κατά γνήσιο και διαφανή τρόπο αποκτηθέντες. Ο κ. Μαρτάκης βλέπετε, κατά την διαδρομή του στον χώρο του Τζούντο, διέκοψε από μόνος του την επαφή του με το άθλημα ολοσχερώς δύο φορές, την πρώτη φορά για πάνω από 10 χρόνια (’82-’93) και την δεύτερη φορά ακριβώς 10 χρόνια (2004-2014). Συνεπώς ουδείς μπορεί να επικαλείται την αρχαιότητά του στον χώρο και εξ αυτού να του δίνει τίτλους, αφού η αρχαιότητα προς διαμόρφωση μιάς επετηρίδας, προϋποθέτει αδιάκοπη παρουσία (στο προσκήνιο του αθλήματος και όχι σε άλλους χώρους ή άγνωστα ιδιωτικά γυμναστήρια ή στο σπίτι).
 Δυστυχώς η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, αγνόησε αυτές τις επισημάνσεις μας και εδώ και λίγες μέρες φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της δεύτερο προσωπικό κάλεσμα του κ. Μαρτάκη σε ιδιωτικό γυμναστήριο, στο οποίο αυτός και πάλι αυτουπογράφεται ως «Πρόεδρος των Βετεράνων Ελλάδος»! Αυτό ερμηνεύεται χωρίς άλλο ως πρόκληση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας προς τον Σύνδεσμός μας και επίμονη περιφρόνηση των θεσμών!
  Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό μας Συμβούλιο, απεφάσισε να ακολουθήσει μία κατ’ ίσον μεταχείριση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και να παροτρύνει τα μέλη του το εντελώς αντίθετο από πριν: Απόλυτη αγνόηση του Πρωταθλήματος της Ομοσπονδίας και οιωνδήποτε εκδηλώσεών της, ενόσω η Διοίκηση της Ομοσπονδίας προσβάλλει τον θεσμό του Βετεράνου και τον Σύνδεσμό μας!  Τον Σύνδεσμο, που έχει μέλη του Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Πρωταθλητές και που ετίμησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας φωτογραφιζόμενος μαζί τους! Ας κάνουν τα Πρωταθλήματά τους μόνοι τους και ας ελπίσουμε ότι κάποτε στο μέλλον θα καταλάβουν πόσο βλάπτουν το άθλημα και στην πραγματικότητα και τους εαυτούς τους!
        Ο καθένας γράφει την ιστορία του και είναι υπεύθυνος απέναντί της! Καλούμε όλους να το καταλάβουν αυτό: τόσο οι εκάστοτε διοικούντες, που μέσα στην αλλαζονεία της εξουσίας τους, αγνοώντας ότι αυτή είναι προσωρινή,  θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ανεξέλεγκτα, όσο και οι μονίμως υπάρχοντες ακόλουθοι, που άκριτα ακολουθούν τους πρώτους είτε από φόβο είτε από κάποια μικρόνοη σκοπιμότητα, η οποία μάλιστα συνήθως δεν εξαργυρώνεται με αντίτιμο της ίδιας βαρύτητας με την ένοχη σιωπή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου