Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΟΣΑΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

 Με τον Ιάπωνα πρέσβη κύριο MASUO NISHIBAYASHI στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
μετά την διάλεξη που έκανε , με θέμα η Ιαπωνία στον 21 ο αιώνα Οικονομία και Πολιτική. Συναντήθηκε ο τεχνικός σύμβουλος του κυανόλευκου τμήματος judo.
Στην ολιγόλεπτη αυτή συνάντηση γνωριμίας μεταφέραμε την αγάπη μας για τον λαό της Ιαπωνίας και την ευγνωμοσύνη μας στον Δάσκαλο JIGORO KANO.
Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο τεχνικός μας σύμβουλος θα καταθέσει την πρόταση του για το φιλοξενείο της Τούμπας στην γειτονία του 
Την πρώτη αντίδραση την είχε από τον γνωστό σε όλους μας αντιδήμαρχο οικονομικών του Δήμου κύριο Καπόν. Η αντίδραση ήταν σε επίπεδο δημαρχιακού κυλικείου.
Τα επιχειρήματα του κυρίου Καπόν αγγίζουν την αστειότητα.
Η λογική ότι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε να το απαξιώνουμε,  στην περίπτωση τής πρότασής μας για την μικρή ΟΣΑΚΑ και το μνημείο του άγνωστου Ιάπωνα καπετάνιου εμπορικού πλοίου που το 1922 πέταξε τα εμπορεύματα του στην θάλασσα του λιμανιού της Σμύρνης για να σώσει τους προγόνους μας,είναι μια λογική ξένη προς τον πολιτισμό μας.
Την ανθρωπιά και τον πολιτισμό των προσφύγων την συναντάμε στην Ιστορία της Θεσσαλονίκης στην ναζιστική κατοχή. Όταν  στις φτωχογειτονιές τους με κίνδυνο της ζωής τους, έκρυβαν τους Ισραηλινής καταγωγής  συμπολίτες μας για να μη τους στείλουν στα κολαστήρια  των ναζιστικών στρατοπέδων οι ναζί κατακτητές και οι συνεργάτες τους.
Την ύπαρξη της ζωής του ο κύριος Καπόν μπορεί να την χρωστά σε κάποιων συμπολίτη μας Δεν  μπορούμε να φανταστούμε κάτι διαφορετικό.
Για την Ιστορία της πόλης μας και την Ισραηλινή κοινότητα της υπάρχουν μαρτυρίες για κάποιους ελαχίστους  από την κοινότητά τους που κάναν περιουσία πατώντας πάνω στους νεκρούς των ναζιστικών στρατοπέδων.
Ευτυχώς για τους προγόνους μας που δεν ήταν  συνωστισμένοι στο λιμάνι της Σμύρνης 
αυτός ο Ανθρωπος δεν είχε την λογική των Ανθρωποφάγων και των επί των πτωμάτων πλουτισμό.
Ας τον τιμήσουμε μετά από τόσα χρόνια στη Τούμπα της προσφυγιάς και της ανθρωπιάς 
Οι λογικές του κάνουμε μπίζνες με τον ανθρώπινο πόνο η θα έρθουν οι σφαγείς στην γειτονία είναι ξένες στον πολιτισμό μας είναι ο ναζισμός με τις δύο όψεις του.
Στην βαρβαρότητα και στον ναζισμό , απαντάμε με τον πολιτισμό που μας άφησε 
κληρονομιά ο Δάσκαλος JIGORO KANO με το JUDO.



























Αποστολίδου Μάρθα μέλος της συντακτικής ομάδας 
του iraklis judo blogspot.com
Φοιτήτρια ΕΚΠΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου