Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΑ ΣΤΕΓΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το judo στα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕ.Θ.Ε.Α στην Θεσσαλονίκη αποτελούν παγκόσμια
ελληνική πρωτοτυπία.Στο ερώτημα στο πώς πρώην εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες στην κύρια φάση της θεραπείας και χωρίς προηγούμενη κινητική εμπειρία στο judo καταφέρνουν 
όχι μόνο να αφομοιώνουν τις τεχνικές του judo αλλά  να κατακτούν νίκες σε αγώνες και να κατορθώνουν μετά από εξετάσεις να φτάνουν στο πρώτο νταν?
Σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσουμε μέσα από την έρευνα αλλά και την εμπειρία μετά από 17 χρόνια εργασίας στο ΚΕ.ΘΕ.Α ΙΘΑΚΗ κλειστό πρόγραμμα διαμονής αλλά και στο
 ΚΕ.ΘΕ.Α ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ  που απευθύνεται σε αποφυλακισμένους πρώην 
 χρήστες ανοιχτό πρόγραμμα ως συνέχεια της συμβουλευτικής εξαρτημένων κρατουμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα της Βόρειας Ελλάδας.
Ενώ αναμένουμε την λειτουργία της Θεραπευτικής κοινότητας στο σωφρονιστικό κατάστημα των Διαβατών για τους φυλακισμένους χρήστες και την εκπαίδευση τους στο judo στο πλαίσιο της θεραπευτικής πορείας στο στεγνό πρόγραμμα του ΚΕ.ΘΕ.Α ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.
Θα καταγράψουμε ερωτήματα αλλά και τις απάντησης για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών του iraklis judo blogspot.com αλλά και την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο που με
φαξ ενημέρωσε τον ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ότι διαβάζει το blog για την ενημέρωσή της ίδιας.
Α ερώτημα . 
Το judo  είναι πολεμική τέχνη και η άσκηση   βίας   αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς κανόνες διακοπής της θεραπευτικής πορείας του μέλους με βάση το θεραπευτικό του συμβόλαιο που υπεγράφη πριν την ένταξή στην θεραπευτική  κοινότητα πως επιτρέπετε η εξάσκηση των μελών της στο τζούντο ? 
Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο JIKORO KANO (Συνοψίζοντας, το τζούντο είναι μια πνευματική και σωματική πειθαρχία,τα μαθήματα της οποίας είναι άμεσα εφαρμόσιμα στην διαχείριση των καθημερινών μας υποθέσεων. Η βασική αρχή του τζούντο,εκείνη που διέπει όλες τις τεχνικές της επίθεσης και τις άμυνας,είναι ότι όποιος και αν είναι ο στόχος ,πραγματώνεται καλύτερα μέσω της κατά το μέγιστο αποτελεσματικής χρήσης του νου και του σώματος για τον στόχο αυτόν.Η ίδια αρχή,εφαρμοσμένη στις καθημερινές μας δραστηριότητες οδηγεί σε μια ευγενή ζωή ορθά λογισμένη.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου