Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

21/06/12 14:51 Επιμέλεια: BLUEARENA
Στις μέρες μας, η έννοια της αλληλεγγύης τείνει να εκλείψει. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που παλεύουν ακόμη και σήμερα να κρατήσουν μέσα από τον αθλητισμό, άσβεστη της φλόγα της αγάπης για τον συνάνθρωπό μας.

Στα πλαίσια αυτά και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Ερασιτέχνης Ηρακλής, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, διοργανώνει το 8ο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο "ΙΘΑΚΗ 2012", θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει μέσω του Aθλητισμού ένα βασικό μήνυμα ζωής και ανθρωπιάς.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (24/6) και ώρα 10.30 π.μ. στο Ιβανώφειο Θεσσαλονίκης.
Ως εισιτήριο εισόδου ορίστηκε ένα πακέτο μακαρόνια, ρύζι και αλεύρι, τα οποία θα προσφερθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών στη Θεσσαλονίκη, οι άνθρωποι του Ηρακλή και του ΚΕΘΕΑ μίλησαν για την σπουδαία όσο και ανθρώπινη αυτή διοργάνωση, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, λόγω της κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός σύμβουλος του τμήματος τζούντο του Ηρακλή και μέλος του ΚΕΘΕΑ Θεσσαλονίκης, Αυγερινός Μαϊστρέλλης τόνισε αρχικά: “Νομίζω ότι με αυτά τα δεδομένα που υπάρχουν, πρώτη φορά γίνεται μια τέτοια εκδήλωση στην πόλη μας. Σαν υπάλληλος του ΚΕΘΕΑ, διότι ο Ηρακλής είναι η ομάδα μου, το χόμπι μου, η αγάπη μου, νιώθω υπερήφανος για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης".

Σχετικά με το κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης ο κ. Μαϊστρέλλης πρόσθεσε: "Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στους συνανθρώπους μας, είναι απλό : Δεν είμαστε υπέρ της αυτοδικίας, ούτε χειροκροτούμε τη βία. Απλώς προσφέρουμε αλληλεγγύη στον διπλανό μας. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι, από το πρόγραμμα των φυλακών, δύο αθλητές μας έχουν πάρει μαύρη ζώνη και μάλιστα περνώντας από μια πολύ ισχυρή επιτροπή.

Και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε και αυτό. Κάποιοι χειροκρότησαν την προσπάθειά τους και αυτή την διάκριση, αλλά σε κάποιους άλλους δεν άρεσε. Πρόκειται για κάποιους Θεσσαλονικάρχες του τζούντο που προσπαθούν για το άθλημα, χωρίς ωστόσο να έχουν τα προσόντα. Ας πρόσεχαν.

Επιπλέον, υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, όπως η αθλήτρια η οποία μέσα από το πρόγραμμα διακρίθηκε στο τζούντο, έγινε λαμπαδηδρόμος και μόλις πριν από λίγο χρονικό διάστημα έγινε και μητέρα. Δεν είναι φοβερό; Αυτή η κοπέλα πριν από χρόνια "έπαιζε" με τον θάνατο και τώρα παίζει με το μωρό της".

Για την μέχρι τώρα ανταπόκριση της εκδήλωσης από την πλευρά του κόσμου τόνισε: "Εγώ το μόνο που θέλω είναι να στηριχτεί από όλους αυτή η εκδήλωση. Ο κόσμος έχει ανάγκη από αγάπη, από αλληλεγγύη. Αυτός είναι ο αθλητισμός και αυτά τα ιδανικά του Ηρακλή. Γι' αυτό και αγαπώ παθολογικά αυτή την ομάδα.
Γιατί παρά την αδικία που υπέστη, συνεχίζει να προσφέρει δικαιοσύνη".

Σε ότι αφορά τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη φετινή διοργάνωση, ο κ. Μαϊστέλλης τόνισε: "Η φετινή συμμετοχή, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος τέσσερις ομάδες από το εξωτερικό, άλλες δύο ομάδες από την Θεσσαλονίκη, η ΧΑΝΘ που πάντα προσφέρει κοινωνικό έργο μέσω του δασκάλου της Λεωνίδα Μαράτου, ο Άτραπος Θεσσαλονίκης, ο Πήγασος Δράμας και δύο ομάδες από τα Γιάννενα. Ο Άρης και ο Σπάρτακος. Το εκπληκτικό δε, είναι ότι στη διοργάνωση θα πάρει μέρος και ένας αστυνομικός, ο οποίος θα δει αγωνιζόμενη μια κοπέλα που μέχρι πρότινος την "κυνηγούσε" στα πλαίσια της εργασίας του".

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Β. Ελλάδος, Φαίδωνας Καλοτεράκης τόνισε: "Πριν πω ο,τιδήποτε άλλο θα ήθελα να αναφερθώ στον Ηρακλή. Τον πολύ αδικημένο Ηρακλή.
Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος, ότι μέσα από αυτή την λαίλαπα που ζούμε, γίνονται και κάποια πράγματα καλά. Σαφώς και δεν πορευόμαστε σωστά σαν κοινωνία και το ίδιο συμβαίνει και με τον αθλητισμό. 
 
Αυτή την στιγμή λοιπόν, γυρίζουμε στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό και για μένα αυτό δεν είναι κακό. Έχει να κάνει με την χαρά, την άμιλλα, το να περνάς καλά και να βρίσκεσαι με φίλους. Στοιχεία που τα τελευταία χρόνια χάθηκαν στον βωμό του ανταγωνισμού.
Υπάρχουν συνεργασίες με πολλά τμήματα, όπως το τζούντο, το ράγκμπι και το χόκεϊ. Στο χόκεϊ μάλιστα παίζουν και τα παιδιά μου. Ένα άθλημα με αρκετά έξοδα, για. το κράνος τη στολή, αλλά και το ειδικό γήπεδο. Θά 'θελα λοιπόν αυτή τη στιγμή να πω ότι στον Εύοσμο φτιάχτηκε ένα γήπεδο που είναι μοναδικό στην Ελλάδα, και το κατασκεύασε το ξυλουργείο της Ιθάκης. Είναι το μοναδικό γήπεδο, ινλάιν χόκεϊ στην Ελλάδα".

Σε ότι αφορά το θέμα των ναρκωτικών στις μέρες μας, ο κ. Καλοτεράκης πρόσθεσε:
Είναι γεγονός ότι πλέον, έχει αλλάξει το προφίλ του χρήστη. Είναι πολύ πιο εξαθλιωμένος, δεν έχει τι να φάει και με πολλές αρρώστιες. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν χρήση με ότι βρουν μπροστά τους, γιατί είναι τέτοια η κατάσταση. Επίσης αυξανόμενο είναι το φαινόμενο με το αλκοόλ που είναι πιο προσβάσιμο και πιο φτηνό. Πλέον έχουμε φύγει από το ουίσκι και την βότκα και έχουμε πάει στο ούζο και το τσίπουρο. 
 
Στις μέρες μας, υπάρχει μεγάλος εθισμός και στον τζόγο. Στην εποχή μας, δύο επιχειρήσεις ανθούν. Τα χοτ-ντογκάδικα και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Σκεφτείτε ότι στην Αθήνα, όπου λειτουργεί σχετικό πρόγραμμα για τον εθισμό στον τζόγο, υπάρχει λίστα αναμονής διάρκειας 6,5 μηνών!!!. Είναι λάθος να παίζει κάποιος στοίχημα με μεγάλα ποσά και να θεωρεί πως πρόκειται απλά για ένα παιχνίδι. 
 
Και τέλος στις μικρές ηλικίες υπάρχει εθισμός στο ίντερνετ και το χασίς, που επίσης τα ίδια τα παιδιά δεν θεωρούν ότι αποτελεί πρόβλημα. Μέσα από την κρίση, δημιουργούνται πολλά κοινωνικά θέματα γι' αυτό και όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Για παράδειγμα, στην Αθήνα κάνει θραύση ένα νέο ναρκωτικό με το όνομα "Σίσα", το οποίο προκαλεί βλάβες και μπορεί κανείς να το βρει ακόμη και σε υγρά από μπαταρίες".

Τέλος σ' ότι αφορά την κοινωνική προσφορά στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας ο κ. Καλοτεράκης κατέληξε: "Θα δοθούν εκεί διότι σε κάποιες φυλακές πεινάνε. Και εμείς θα στηρίξουμε συγκεκριμένα, τις φυλακές Νιγρίτας. Για το θέμα αυτό, αρκεί να σας πω, ότι ο διευθυντής των φυλακών, έχει στείλει επιστολή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, διότι πολλοί από τους τρόφιμους ήταν μέλη του Επιμελητηρίου που γέμισαν χρέη.
Εκεί λοιπόν φαγητό ΔΕΝ υπάρχει, γι' αυτό και ζητάμε από τους συνανθρώπους μας να στηρίξουν την προσπάθεια μας αυτή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου