Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Δελτίο τύπου για την τελετή παράδοσης της σημαίας του Ηρακλή και την αποστολή στην Οσάκα

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Η τελετή παράδοσης της σημαίας του  «ΗΡΑΚΛΗ» στην ομάδα του τζούντο και τον προπονητή της Αυγερινό Μαϊστρέλλη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το μεγάλο ταξίδι τους στην Ιαπωνία, τη χώρα που γέννησε το άθλημα αυτό, έγινε την Κυριακή 21 Μαρτίου στο «Ιβανόφειο» αθλητικό κέντρο, στη Θεσσαλονίκη. 
Τη σημαία του «ΗΡΑΚΛΗ» παράδωσε στον προπονητή  ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, πρόεδρος του Γ.Σ. «ΗΡΑΚΛΗΣ». Παρόντες ήταν, επίσης, ο γραμματέας του «ΗΡΑΚΛΗ», Κωνσταντίνος Γωγάκος, και o Βασίλης Τουλίκας, εκπρόσωπος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
«Αυτά τα παιδιά θα πέσουν στη φωτιά της μάχης για την ομάδα τους. Αυτό δεν το έχει κάνει κανένας άλλος Σύλλογος στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη.» σημείωσε ο προπονητής τους.
Η ομάδα  ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την Τετάρτη 24 Μαρτίου. Μαζί με τον προπονητή τους Αυγερινό Μαϊστρέλλη, συμμετέχουν στην αποστολή οι αθλητές: Νίκος Δήμου 11 ετών, Χάρης Ηλιάδης 13 ετών, Στέφανος Καλοτεράκης 26 ετών,  Αμαλία Λουφάκη 10 ετών, Ιάσωνας Λουφάκης 13 ετών, Μιχάλης Λουφάκης 14 ετών, Παύλος Λουφάκης 11 ετών, Αρτεμη Μαϊστρέλλη 8 ετών, Αλέξανδρος Μαϊστρέλλης 4 ετών, Δημήτρης Πραπαβέσης 17 ετών, Γιώργος Σημαδόπουλος 21 ετών, Εφημία Τερζοπούλου 10 ετών. Η επιστροφή από την Ιαπωνία θα γίνει την Τρίτη 6 Απριλίου.
Κατά  τη διαμονή της ομάδας στην Οζάκα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας μετά το Τόκιο, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα προπόνησης, φιλικοί αγώνες και περιήγηση σε πολιτιστικά μνημεία και αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής της Οζάκα. Ακόμα, η ελληνική αποστολή θα αποδώσει τιμή στον άγνωστο ιάπωνα πλοίαρχο, ο οποίος το 1922 έσωσε έλληνες από την καταστροφή της Σμύρνης, και στον έλληνα δημοσιογράφο Λευκάδιο Χερν, ο οποίος στις αρχές του 20ου αιώνα, όντας ανταποκριτής αμερικάνικης εφημερίδας, έκανε με την πένα του γνωστή την Ιαπωνία στη δύση.  
Στην  εισήγησή του κατά την τελετή παράδοσης  της σημαίας ο προπονητής της ομάδας, μιλώντας για το άθλημα (Ολυμπιακό Αθλημα από το 1964) σημείωσε: «Το Τζούντο είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα φυσικής αγωγής. Εχει ενώσει την ιαπωνική παράδοση με τις πολεμικές τέχνες και τις πολεμικές τέχνες με το σύγχρονο κόσμο. Προσπαθεί να διαμορφώσει υγιείς ανθρώπους με υγιή αντίληψη, ώστε να προσφέρουν κάτι στην κοινωνία.». Το μοντέλο προπόνησης, που εφαρμόζει ο προπονητής στην ομάδα στηρίζεται κατά 90% στο αναπτυξιακό μοντέλο και κατά 10% στο αξιολογικό μοντέλο. Στην ουσία το μοντέλο αυτό ενισχύσει θετικά τον κάθε αθλητή, ώστε να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.
Ο προπονητής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση της ομάδας Τζούντο του «ΗΡΑΚΛΗ» με το στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης «ΙΘΑΚΗ» του ΚΕΘΕΑ. Υπογράμμισε ότι αυτό το μοντέλο προπόνησης εφαρμόζεται και στη θεσμοθετημένη αθλητική ομάδα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ζώνης του στεγνού προγράμματος απεξάρτησης, παράγοντας θετικά αποτελέσματα. «Ο Σύλλογος πήρε γενναία απόφαση να εντάξει μέλη της «ΙΘΑΚΗΣ» στην αθλητική οικογένεια του «ΗΡΑΚΛΗ» από το 2004. Οι αθλητές του ΚΕΘΕΑ μετά από απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις αποκτούν δελτίο του Τζούντο με τα χρώματα του «ΗΡΑΚΛΗ». Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε πανελλήνια πρωταθλήματα, σε διεθνή τουρνουά.» σημείωσε ο προπονητής, προσθέτοντας ότι αθλητές από την «ΙΘΑΚΗ», με τα χρώματα του «ΗΡΑΚΛΗ», έχουν κατακτήσει διακρίσεις και μετάλλια. Τόνισε, μάλιστα, οτι το 2009 οι αθλητές του «ΗΡΑΚΛΗ» από την «ΙΘΑΚΗ» έπαιξαν και με ιάπωνες αθλητές . «Τα μέλη της «ΙΘΑΚΗΣ» έκαναν σχέσεις με ανθρώπους, που δεν έχουν επαφή με αναβολικές ουσίες. Εμπνεύστηκαν από αυτούς και τους ενέπνευσαν, καθιστώντας έτσι το International Matzoura Dontzo έναν χώρο κοινωνικής ένταξης και πρόληψης μέσα από τον ευγενικό δρόμο του τζούντο.» πρόσθεσε.  
Στο Διεθνές Τουρνουά «Ζαχαρούλης», στις 16 Ιανουαρίου 2010 στον Πλατύκαμπο Λάρισας η ομάδα Τζούντο του «ΗΡΑΚΛΗ», με αθλητές και από την «ΙΘΑΚΗ», κατέκτησε 5 χρυσά, έξι αργυρά και εφτά χάλκινα.  
Ο πρόεδρος του Γ.Σ. «ΗΡΑΚΛΗΣ», Δημήτρης Τριανταφύλλου, στο σύντομο χαιρετισμό του πρόσθεσε: «Εξι χρόνια μετά οι καρποί της προσπάθειας είναι εμφανής. Θα κάνουμε προσπάθεια να γίνει και σε άλλα αθλήματα.» και συμβούλεψε τους αθλητές να σέβονται και να μη φοβούνται τους συναθλητές τους. Τέλος, ευχαρίστησε τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για την ανακαίνιση των αποδυτηρίων στο «Ιβανόφειο».
Ο εκπρόσωπος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Βασίλης Τουλίκας, επίσης, σημείωσε: «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για το κοινωνικό έργο που προσφέρετε, και να σας ευχηθούμε να πετύχετε τα όνειρά σας και να γυρίσετε με τα καλύτερα όνειρα και τα καλύτερα αποτελέσματα. Για εμάς και μόνο το γεγονός ότι θα πάτε εκεί ως Ελλάδα, ως Μακεδονία, ως Θεσσαλονίκη αλλά πάνω από όλα ως «ΗΡΑΚΛΗΣ», είναι το σημαντικότερο που έχετε να προσφέρετε στη χώρα.».
Κλείνοντας  την εκδήλωση ο προπονητής του  «ΗΡΑΚΛΗ» ευχαρίστησε την ομάδα  και όλους τους συντελεστές της  αποστολής και παρουσίασε τα δώρα, που θα μεταφέρει η αποστολή στην Οζάκα της Ιαπωνίας. Πρόκειται για τρόφιμα ελληνικής παραγωγής (λευκό κρασί, τσίπουρο, ούζο, προϊόντα με μαστίχα, παστέλια, χαλβά, ελαιόλαδο) και συμβολικά δώρα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης μαζί με ένα τουριστικό οδηγό για την πόλη.  

Για περισσότερες πληροφορίες 

Στη διεύθυνση  Iraklis-judo.blogspot.com
Υπεύθυνη  επικοινωνίας: Μαρία Περγαντή (6976869927, mariaperg.11@gmail.com).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου